6800INN

SAUTERELLE INFORMATIONS

ALGEMENE RECHTLIJNEN KEUZE VAN SPANNER

Snelspanners werken volgens het knie hefboomprincipe, dat de volgende voordelen biedt:

Wijde en snelle opening van de spanner. Het werkstuk komt geheel vrij te liggen en kan ongehinderd worden weggenomen. Grote krachtoverbrenging op het einde van de slag. Kleine handkracht resulteert in hoge spankracht. De krachten die bij de bewerking van het werkstuk optrede kunnen de spanner niet openen.

Toepassingen

De gunstige kracht en bewegingsverhoudingen en de lichte bediening maken een veelzijdig gebruik van de Snelspanners mogelijk. Zij worden in de metaalindustrie gebruikt bij het boren, buigen, slijpen, lassen en monteren; bij de hout en kunststofbewerking voor het lijmen boren, zagen en frezen.

Kwaliteitskenmerken

Voor een succesvolle investering is een snelspanner uitvoering nodig die ook na jarenlang gebruik goed funktioneert. Daarom zijn de snelspanners voorzien van scharnierpennen met grote afmetingen,

die in inzetgeharde en gesmeerde stalen lagerbussen lopen. Alle onder delen worden voor de montage verzinkt. De veredelde aandruk bout (klasse 8.8) is snel verstelbaar door een T-moer of speciale moer. Snelspanners uit RVS zijn in verschillende uitvoeringenleverbaar.

Bouw en levensduur

Bij verschillende toepassingsmogelijkheden is ook de vorm van de spanner belangrijk. Behalve de hoogwaardige standaarduitvoering worden als topkwaliteit nog de zware handspanners nr. 6811P alsmede nr. 6812APaan geboden

Span en klemkrachten bij hand en pneumatische spanners

De keuze van de juiste spannergrootte is van de krachten afhankelijk (zie de tabellen). De krachten worden in kN aangegeven en er wordt onderscheid gemaakt tussen:

klemkracht F1 of F2 spankracht F3 of F4 zuigerkracht F5

De spankracht is de kracht die bij het sluiten van de spanner op hel werkstuk wordt uitgeoefend.

In tegenstelling tot de pneumatische spanners kan bij de hand spanners de spankracht niet aangegeven worden, omdat die van de bedieningspersoon afhankelijk is.

De klemkracht is de kracht, die de spanarm stelt tegenover de op het werkstuk optredende bewerkingskrachten en zonder blijvende vervorming doorstaat. Deze is groter dan de spankracht, omdat bij een gesloten spanner het dode punt van de hefboom moet worden overwonnen voor het openen.

Aanbouwmogelijkheden

De voet van de spanner wordt in 3 uitvoeringen aangeboden: - spanner met horizontale voet - spanner

met vertikale voet; voordeel bij lasconstructies en profielen - spanner met haakse voet; voor zijdelingse montage.

Bij alle snelspanners is de prijs inclusief de aandrukbout. Bij grotere aantallen op verzoek ook zonder aandrukbout leverbaar.

de snelspanners zijn met een ergonomische handgreep uit oliebestendig kunststof uitgevoerd en garanderen daarmee een optimale grip bij het bedienen van de spanners.

Bedienings en spanarmen zijn bij vertikale spanners en schuifstangspanners gelijklopend, bij horizontale spanners tegengesteld.

Roestvrijstalen lagerpennen in inzetgehard stalen bussen zorgen voor een jarenlange toepassing.

De aanslag nokken zijn bij enkele snelspanners verplaatsbaar zodat twee verschillende openingshoeken mogelijk zijn.

De aandrukbout klasse 8.8 is snel verstelbaar wat het instellen vereenvoudigt.

De beschermkap is van oliebestendig rubber.


Sous réserve de modifications techniques - technische wijzigingen voorbehouden

 

Cliquez sur pour décharger le chapitre complet au format PDF et sur pour la version réduite.
Klik op om het complete hoofdstuk te downloaden en op voor de kortere versie.


Group


Info


Index


Search


Back


Next


Home